Huis.
Hoofd.
Happy.

Merk je dat je altijd maar aan het opruimen bent en dat je achter de huishoudelijke feiten aanloopt?
Vind je dat je te veel spullen, kleding en papierwerk hebt maar heb je geen idee waar te beginnen? 
Misschien schaam je je wel voor de rommel in huis en schakel je liever niet de hulp van je vrienden of familie in?
Zijn je hoofd en je agenda te druk om je onrust hierover aan te pakken?

Herkenbaar! 

Mijn naam is Desirée Dils uit Weert, Limburg.
Na jaren in het buitenland gewoond te hebben voor mijn carrière, waarvan meest recentelijk vijftien jaar in Londen, merkte ik dat ik nooit écht de tijd nam voor mijn eigen huis. Ik was altijd druk met werk, coachen, socializen, netwerken en vakantie. Ik leefde mijn beste leven. Tenminste, dat dácht ik...pas later bleek dat het nóg beter kon.

Verhuizen.

In de afgelopen twintig jaar verhuisde ik maar liefst achttien keer en telkens zeulde ik veel mee. Oude spullen, nieuwe spullen, kleding, schoenen, handtassen, sentimentele spullen en altijd een fotolijstje met een portret van Koningin Beatrix! Waar ik die koningsgezindheid van heb weet ik niet, maar het herinnerde me in ieder geval aan Nederland. 

Je zou denken dat ik inmiddels wel had geleerd om te ontspullen, maar niets was minder waar. Ik verzamelde vanuit elke fase in mijn leven verschillende soorten items en veel, zeker niet alles, verhuisde telkens mee.

Ontspullen.

Na al die jaren doorgaan en tè weinig tijd voor mezelf nemen, dwong mijn terugkeer naar Amsterdam en dus Nederland me tot nadenken en aanpassingen maken. Terug in mijn eigen land, had ik tijd om mijn hoofd en huis op orde te krijgen door de tijd die ik nu overhad na mijn drukke Londense leven. 

Ik vond mijn ontspanning in het kijken van informatieve documentaires en series, zo ook één over opruimen en organiseren. Tijdens het kijken maakte ik aantekeningen en bij aflevering acht had ik een plan plus al het benodigde materiaal bij elkaar verzameld om mijn huis én de manier waarop het georganiseerd was te transformeren.

Door het zelf te doen, leerde ik dat opruimen hoe dan ook emoties teweegbrengt. De spullen die ik had bewaard, hadden immers tot dan toe een bepaalde functie in mijn leven gehad. Echter bleek, veel spullen waren onbewust een sluimerende last geworden die me niet meer diende. Het was dus de hoogste tijd om afstand te doen van de spullen en hun – soms negatieve of niet waarde toevoegende - lading, en er een nieuwe functie aan te geven. Sommige spullen kregen een gekaderde plek in mijn huis, andere items kregen een nieuwe eigenaar. Om dit te bewerkstelligen paste ik simpel, maar doelgerichte en effectieve opruimtechnieken toe en werd ik erg handig op het gebied van online verkoopmogelijkheden.

Zo had ik in een paar dagen tijd in mijn huis, en daarmee ook in mijn hoofd, orde aangebracht. Het had zelfs een effect op hoe ik naar zaken ging kijken, welke overwegingen ik nu maak voordat ik iets koop. Mezelf andere vragen te stellen.

De meeste mensen doen er iets langer over dan een paar dagen en dat respecteer ik, maar voor mezelf hou ik van doorpakken als ik ergens aan begin. Het gaf me een enorme energie boost en ruimte. Letterlijk en figuurlijk, dus ik ging er echt in op.

Professional organiser.

Eenmaal gesetteld deelde ik mijn kennis en ervaringen over ontspullen, opruimen en organiseren met mijn vrienden en familie. Ik hielp hen bij het ordenen van hun kledingkasten, schuren, garages en zolders. Door het samen te doen ontstond er zelfs plezierbeleving en tevens een spreekwoordelijke stok achter de deur voor hen. Immers, als je het samen doet is het gezelliger, makkelijker, sneller en blijft het langer hangen! Het doel is een lifestyle verandering, dus lange termijn denken is belangrijk en noodzakelijk. 

De training- en coaching skills heb ik vanuit mijn lange carrière in de hospitality sector - meest recentelijk als directeur van een 5-sterren hotel meegenomen. Daarbij heb ik geleerd hoe belangrijk samenwerken is en kan ik van mezelf zeggen dat ik mensen op de juiste manier en toon kan aansporen om het beste uit zichzelf te halen.
Alles met het doel om voor de ander én voor mezelf een tevredenstellend resultaat neer te zetten voor de lange termijn. Vandaar dat het niet alleen opruimcoach is maar óók professional organiser.

Naast mijn opruimtechnieken voortdurend optimaliseren word ik nog altijd graag geïnspireerd door andere opruimcoaches en organisers.

Jij bent aan de beurt!

En nu gun ik jou eenzelfde, helder en opgeruimd gevoel en een frisse start!

Dus, ben jij er klaar voor om de uitdaging aan te gaan en meer ruimte in je huis, hoofd en leven te creëren? 

Ik help je met alle liefde, plezier, passie, inlevingsvermogen en discretie. 

Zoals de Chinese filosoof Lao Tzu het prachtig zegt: 
“A journey of 1000 miles starts with just one step”

Die stap kun jij nu gaan maken!

Liefs,
Desirée


LEES MEERNEEM CONTACT OP